Afbeelding

Opknappen Jan Ingenhouszplein: Afspraak is afspraak

Economie

HAAGPOORT – De fracties Pvda, Breda ’97, GroenLinks en het CDA zijn fervent voorstander om het Jan Ingenhouszplein in Haagpoort toch deze periode op te knappen. Het vorige college beloofde het plein op te knappen, nu blijkt echter dat er flink moet worden bezuinigd.

Het onderwerp werd besproken tijdens de raadscommissie Ruimte. Coalitiepartijen VVD, D66 vinden dat het nu eenmaal niet kan. André Lips, raadslid voor het CDA ziet het helemaal zitten. “We hebben het toen raadsbreed beloofd, dus moeten we het ook doen.”

De SP is ook voor. "Wij willen hier echter de overgebleven middelen van de haven voor aanwenden in plaats van een onverantwoorde greep te doen uit het investeringsbudget, de algemene middelen of de wijkgelden", aldus Bas Maes, commissielid voor de SP.

Alleen de financiën vormen voor de verschillende fracties een probleem. Lips wil een deel van geld uit het potje wijkontwikkeling halen, dat ziet de PvdA niet zitten. Dick Vuijk (Breda'97) vindt dat van een reservepotje wel ruim een miljoen kan worden gehaald.

Om de argumenten kracht bij de zetten willen het CDA en Breda’97 moties indienen. Maar D66 wil er niet aan. “Het Jan Ingenhouszplein is een concreet voorbeeld van het slechte nieuws”, zegt raadslid Bart Vos. Als we dat wel opknappen, moeten we bijvoorbeeld een project uit de Hoge Vucht laten sneuvelen. Het is het één of het ander.”

Wethouder Bob Bergkamp wil niets beloven. "We kunnen het onderwerp hoog op de prioriteitenlijst zetten. Daar moeten we het nu echter bij laten. Zodra wij mogelijkheden zien, hoort u nog van ons."