Afbeelding
Simone Vos

Busroutes Nieuwe Haven vervroegd geschrapt

Nieuws

CENTRUM – Vervoerder Veolia schrapt vanaf zaterdag al de middagdienstregeling van bussen die over de Nieuwe Prinsenkade rijden. De vervoerder is de parkeerchaos die zich standaard zaterdagmiddag voordoet, meer dan beu.

Dat meldt Piet van den Bosch, woordvoerder van Veolia. Het gaat om de buslijnen 6, 11 en 12. De vervoerder was eerder van plan de aangepaste dienstregeling op 1 december in te laten gaan. Vooruitlopend op die datum gaat de vervoerder nu een omleiding instellen zodat bussen niet meer niet meer achteraan in de file hoeven aan te sluiten.

De omleiding geldt ook voor de koopzondagen en dagen dat veel Belgen in Breda komen winkelen, de zogenaamde Belgendagen. “De koopavonden op donderdag rijden die lijnen de normale route", zegt Van den Bosch.

De files ontstaan door winkelend publiek en dagjesmensen die met de auto parkeergarage de Barones in willen. Voor de stadsbussen zit er niets anders op dan in de file te staan, tot grote ergernis van Veolia.

“Afgelopen zondag met de Singelloop was het ook weer raak”, legt Van den Bosch van Veolia uit. Volgens hem staat de Provincie achter het besluit om tussen 12.00 en 18.00 uur geen bussen meer over de Haven te laten rijden.

De lijnen rijden vanaf zaterdag via de Vlaszak naar hun bestemmingen.