foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

‘Omleiden busroutes jammer maar begrijpelijk’

Nieuws

CENTRUM – "Een treurig besluit, maar we hebben er begrip voor". Dat stelt de gemeente in een reactie op het besluit van Veolia busroutes over de Nieuwe Haven gedeeltelijk te schrappen.

Vrijdag maakte Veolia bekend dat buslijnen 6, 11 en 12 op zaterdagmiddagen en koopzondagen niet meer over de Nieuwe Prinsenkade en Markendaalseweg rijden. De parkeerfiles zorgen volgens de vervoerder voor een chaos dat op schema rijden niet meer mogelijk is voor die drie lijnen.

“We vinden het erg jammer dat het zo moet gaan”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Maar we hebben er ook begrip voor. We zien in dat het een moeilijke situatie is daar.”

Volgens de woordvoerder is de parkeerchaos ook niet zo maar op te lossen. “Op de korte termijn is er niet zomaar iets aan te doen”, meent hij. “We moeten afwachten wat er gebeurt als het parkeerverwijssysteem helemaal goed werkt.”

Zelf vervoer inzetten is geen optie. “Dat kan niet. De Provincie is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer.” De provincie kon geen reactie geven op de situatie. Vrijdagmiddag was de verantwoordelijke bestuurder niet meer aanwezig.