Meest Gastvrije stad: 'Het verschil was marginaal'

Economie

BREDA – Wethouder Cees Meeuwis vindt het jammer, maar maakt zich geen zorgen over de kwaliteiten van de binnenstad. Wel gaat hij werken aan het onderdeel waarop slecht werd gescoord: Het openbaar vervoer.

Een minimaal verschil tussen de eerste drie plaatsen. Den Bosch, Haarlem en Breda in die volgorde. “Je spreekt van tienden. De score van 3,75 was voor de eerste plaats. Haarlem behaalde 3,74 en Breda 3,73. Dan heb je het over een verschil van drie respondenten”, aldus de aanwezige wethouder.

Volgens Meeuwis haalde Breda op veel onderdelen de beste plek. Zo werd de bereikbaarheid te voet het best beoordeeld, kwam het onderdeel horeca en vrije tijd als beste uit de bus en scoorde de architectuur in Breda het hoogst.

Ondanks de veel gehoorde klachten over de parkeergelegenheid in de stad werd dit onderdeel juist beter ervaren dan in de andere steden. Het openbaar vervoer van en naar de stad werd de door de bezoekers als slecht beoordeeld.

Meeuwis: “Op het openbaar vervoer was een hoop aan te merken. Vooral de bereikbaarheid en de informatievoorziening is blijkbaar niet voldoende. Ik ga daarover eens met wethouder Willems om de tafel. Als we de binnenstad beschouwen als belangrijkste economische motor van de stad moet daar verandering in komen.”