Afbeelding

Broodjeszaken in opstand tegen plan burgemeester

Zakelijk

CENTRUM – Een aantal broodjeszaken in hartje Breda is verbolgen over het besluit van burgemeester Peter van der Velden om de sluitingstijd van de eetgelegenheden terug te draaien. “Als dat zo is gaan we actie voeren. Dan draaien we in het weekend om 12 uur de deur op slot.”

De burgemeester stelde deze week voor de sluitingstijd met een half uur te vervroegen, van 4.30 uur naar 4.00 uur. Acht broodjeszaken hebben zich verenigd en willen gezamenlijk een reactie van de burgemeester, want dit hebben ze nooit zien aankomen.

“Ik las het bericht dat er overlast zou zijn. Ik snap er niets van, want onze ervaring is totaal anders. Dat half uurtje is juist de oorzaak dat we meer rust hebben. Geen lastige klanten meer die om vier uur op de ramen staan te bonzen. Er zijn gewoon minder problemen”, zegt de woordvoerder van de 8 eettenten Yuksel Buyukcelik.

Wat de zaken nog meer bevreemd is dat ze zelf nooit bij het onderzoek zijn betrokken. “Ik ben donderdag langs verschillende collega’s gegaan. Maar niemand is benaderd en dat is toch vreemd. Wij vinden allemaal dat het er juist op vooruit is gegaan”, meent de woordvoerder.

Het gaat om 8 drukbezochte eetgelegenheden in de binnenstad. Willy’s, de Panache, Floria, El Greco, Döner Light, To Romano, Opa’s en Fast Food Plaza zijn het volstrekt oneens met het plan van Van der Velden en gaan hem om een verklaring vragen.

“Het is kwalijk wat de burgemeester zegt. Als broodjeszaken willen we een ding meegeven en dat is om niet zomaar te beslissen over onze ondernemingen waar we hard voor werken. Betrek ons ook erbij wanneer onderzoeken worden gedaan die ons aangaan”, aldus Buyukcelik.