Afbeelding
Wim de Witte

Onderzoek dodelijk ongeval A58 nog bezig (update)

Politie

ETTEN-LEUR/BREDA - De politie is nog bezig met een onderzoek naar de toedracht van de kettingbotsing, waarbij twee vrachtauto's, twee bestelauto's en drie personenauto's betrokken waren op de A58 dinsdagochtend richting Breda.

>> update 19:05: Slachtoffer is Tilburger

Het ongeval vond plaats bij de afslag Etten-Leur. Breda was vanuit Etten-Leur slecht bereikbaar. De identiteit van de vrachtwagenchauffeur die vanochtend bij een ongeval om het leven kwam, kan nog niet door de politie worden vrijgegeven. De nabestaanden zijn nog niet op de hoogte gesteld.

De politie kreeg omstreeks 07.30 uur een melding van een ernstig verkeersongeval op de rijksweg A-58 vanuit Roosendaal, in de richting Breda, nabij de afslag Etten-Leur. Ter plaatse bleek dat een kettingbotsing had plaats gevonden.

Getuigen meldden de politie dat onder het viaduct op de linkerrijstrook een materieel verkeersongeval had plaats gevonden. Een personenauto was tegen een voor hem rijdende bestelauto gebotst. Kennelijk remde de bestelauto voor een file waarna deze van achteren werd aangereden door de personenauto.

Nadat de bestuurders hadden gezien dat er nauwelijks schade was, besloot de bestuurder van de personenauto door te rijden. De bestuurder van de bestelauto bleef staan omdat hij
ook nekklachten had.

Het verkeer dat vervolgens naderde moest afremmen en uitwijken, vermoedelijk zijn daarop twee vrachtauto's met elkaar in aanrijding gekomen. Een 57-jarige Roosendaler, de chauffeur van de voorste vrachtauto, geladen met karton, verklaart dat hij naar de vluchtstrook gestuurd had en net weer bezig was om de rechterrijbaan op te gaan toen hij een klap voelde.

Hij werd op dat moment kennelijk aangereden door de vrachtauto geladen met aardappelen. Zijn vrachtauto drukte tegen de voor hem rijdende bestelauto, waarna zijn oplegger schaarde.
De andere vrachtauto kantelde en kwam rechts naast de vluchtstrook in de sloot terecht. De chauffeur van deze vrachtauto kwam bij de aanrijding om het leven.

Verkeersongevallenanalisten hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld. De politie zal dit combineren met de verklaringen die inmiddels door betrokkenen en getuigen zijn afgelegd. Wellicht ontstaat hierdoor een completer beeld van de toedracht van het verkeersongeval.

De chauffeur van de bestelauto van het eerste ongeval, werd vanwege zijn klachten met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Achter het grote verkeersongeval vond nog een
aanrijding plaats waarbij twee personenauto's op elkaar botsten. Hierbij raakte echter niemand gewond. Na de eerste melding kwamen de hulpdiensten zoals politie, ambulancedienst, brandweer, Rijkswaterstaat en takelbedrijf snel ter plaatse.

De rijbaan vanuit Roosendaal richting Breda werd in zijn geheel afgesloten. Hierdoor ontstond een lange file. Het verkeer werd omgeleid. Ook op de rijbaan Breda richting Roosendaal ontstond een (kijkers) file. De weg is inmiddels weer open.

Zie ook: Dode bij ongeval A58

(zie video onderaan de pagina)