Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Gestolen auto met 11 kilo softdrugs ontdekt

Politie

BREDA - Een snelle automobilist vestigde dinsdagavond 19 oktober 2010 de aandacht op zichzelf op de A-16. Bij een controle stuitte de politie op een partij van 11 kilo softdrugs die op verstopt zat in een geprepareerd geheim compartiment van de kofferbak.

Vermoedelijk wilde de man de drugs exporteren. Omstreeks 22.20 uur zagen agenten van het Joint Hit Team de auto over autosnelweg A- 16 rijden. De bestuurder reed circa 20 km per uur te snel, wat reden was voor een controle.

Bij de afrit Zevenbergschenhoek werd de man naar een parkeerplaats geleid. Omdat de auto naar hennep stonk werd het voertuig nader geïnspecteerd. Daarbij stuitten de agenten op stalen plaat, die op de bodem van de kofferbak was gelast en in de kleur van de auto gespoten was.

Verder was duidelijk zichtbaar dat de ruimte voor het reservewiel niet meer op normale wijze bereikbaar was. Er werd contact opgenomen met de Officier van Justitie, die vond dat er nader onderzoek moest plaatsvinden.

De auto werd overgebracht naar een politiebureau, waarna de brandweer erbij geroepen werd. Met speciaal gereedschap werd de vast gelaste plaat verwijderd. Onder de plaat zat een geheim compartiment, waaruit 44 zakken hennep van ieder 250 gram te voorschijn kwamen.

Verder bleek ook dat de bewuste auto gestolen was en gesignaleerd stond voor de Italiaanse autoriteiten. De automobilist betrof een 24-jarige Fransman. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en heling cq. Diefstal van de personenauto. De man is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Zijn verdovende middelen werden in beslag genomen.