Definitief advies: 19 koopzondagen

Economie

BREDA – Het Retail Platform lichtte afgelopen vrijdag wethouder Cees Meeuwis in over het te bepalen aantal koopzondagen. De overkoepelende organisatie voor detailhandelszaken adviseert uiteindelijk 19 dagen.

Volgens Jos Koniuszek, voorzitter van het Platform, was Meeuwis licht teleurgesteld. Dat is niet vreemd want de wethouder is fervent voorstander van het vrijgeven van alle 52 zondagen.

“Meeuwis denkt dat 52 dagen een meerwaarde zal hebben voor Breda. Wij moeten met meer partijen rekening houden. We zullen zien hoe het zich ontwikkelt”, zegt Koniuszek.

Tot nu toe leek het advies af te stevenen op 20 koopzondagen, maar zonder de tweede Pinksterdag wordt het een dag minder. “Dat was al een tijdje een twijfel geval. Nu is het een kwestie om de afspraken vast te leggen”, meent de voorzitter van het Platform.

Koniuszek zegt geen klachten meer te hebben gehoord. Ook niet van de SP. “Zij wilden nog meer winkels langs gaan, maar daar is het bij gebleven. Daarnaast stuurt de wijkraad het Stadshart een brief mee, waarin staat dat zij eveneens tevreden zijn met het voorstel.”