foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Bredase horecamagnaat presenteert nieuwe sportauto's

Economie

BREDA/ETTEN-LEUR – De onthulling is nog maar net voorbij of de eerste Saker Sportscar van 50-duizend euro is al verkocht. Laurens Meyer, in Breda vooral bekend als horecaman, presenteerde woensdagavond de nieuwe sportauto's van Saker.

De auto's werden gepresenteerd in een ambiance die je van een horecaondernemer mag verwachten. Een lasershow, borrelen in een Belgisch biercafé in de showroom en veel rook bij de onthulling zelf.

Een genodigde uit het publiek schreeuwt na 1 minuut al dat hij wel een van de auto's wil. Hij mag gelijk zijn handtekening zetten om de deal te bezegelen. “Mijn zoon heeft een raceauto, en ik wil er ook een. Het is mijn hobby”, zo verklaart hij achteraf.

De van oorsprong Friese broers Laurens en Gerrit Meyer sloten zich in 2007 aan bij Robbert Visser en Huub Vermeulen van de autofabrikant. Hun doel was het bedrijf een flinke boost te geven. Sindsdien zit de fabrikant in een groot gebouw in Etten-Leur met meerdere modellen in de showroom. En nu dus met geheel nieuwe auto's. Saker produceert gemiddeld 50 auto’s per jaar.

“En die is, in tegenstelling tot veel andere raceauto’s, ook nog een heel mooi”, speecht Vermeulen. Het gaat Saker nu voor de wind. “Een tijd lang draaiden we met de handrem erop”, meent Robbert Visser. “Maar op een gegeven moment moesten we toch besluiten er voor te gaan. Een jaar geleden begonnen we met de ontwikkeling van de modellen Saker RapX en de Sniper die nu hier in de showroom staan.”

De ambities van Saker zijn groot. De fabrikant behoort nu tot de top drie van grootste Nederlandse automerken, stelt Huub Vermeulen. “Maar ik sluit niet uit dat we binnen een paar jaar boven aan staan.”