Afbeelding

Horeca ziet uitweg in sluitingstijdengeschil

Economie

CENTRUM – De verschillende horecagelegenheden in het centrum denken samen met de gemeente tot een betere uitgaanssfeer te kunnen komen. Ze komen daarom met een nieuw voorstel aan de raad.

Vertegenwoordigers van de verschillende uitgaansgebieden spraken vrijdagmorgen in café De vulling met vertegenwoordigers van politieke partijen. “Besloten is om nogmaals met een selecte groep horecaondernemers van alle uitgaansgebieden samen te komen en op papier een plan aan te bieden aan de raad en de gemeente waarin staat hoe de ondernemers denken de huidige situatie te kunnen verbeteren”, zo stellen de ondernemers.

Volgens de horeca was het een prettig en zeer productief gesprek. “En proberen horecaondernemers en de politiek dichter bij elkaar te komen en een weloverwogen mening te vormen over o.a. de sluitingstijden.”

Uit het overleg bleek dat er volgens de aanwezigen meer oorzaken zijn aan te wijzen voor de veranderde sfeer tijdens de stapavonden, en zijn niet alleen de veranderde sluitingstijden daar debet aan. Een veel gehoorde klacht onder de horeca is dat het publiek jonger is en dat dit de oudere stapper afschrikt. Ook zou het uitgaanspubliek pas later op de avond gaan stappen.

“Belangrijk is dat we samen met bewoners, de mensen die willen uitgaan in het centrum, beveiligingsbedrijven, overheidsinstanties en de gemeente een consensus bereiken waarin iedereen zich kan vinden zodat Breda nu en op lange termijn haar naam als beste binnenstad waar kan maken.”

De horecaondernemers zijn vol vertrouwen, stelt Nanda Koomans namens de horeca. “We benadrukken gaarne het feit dat er niet geklaagd wordt, maar dat we opbouwend met elkaar om tafel zitten om voor heel Breda de situatie in het uitgaansgebied nog veiliger, diverser en bourgondischer te krijgen.”