http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-10-25/sultan-lounge-wacht-al-5-jaar-op-schadevergoedingfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-10-25/sultan-lounge-wacht-al-5-jaar-op-schadevergoedingfoto Erik Eggens

Sultan Lounge heeft nog steeds geen schadevergoeding

Economie

CENTRUM – Loungebar de Sultan Lounge aan de Nieuwe Haven wacht al 5 jaar op gemeentelijke schadevergoeding. De zaak zag door het project Nieuwe Mark de omzet drastisch kelderen.

In 2005 deed de eigenaar al een beroep op de schadevergoeding die de gemeente zou uitkeren aan gedupeerde ondernemers in het gebied. Omdat de ondernemer dat bedrag te laag vond, tekende hij bezwaar aan bij de adviescommissie van de gemeente.

Mede daarom duurde de toekenning van vergoeding langer, maar ook het oordeel van de commissie laat al even op zich wachten.

“Die commissie vond plaats op 20 januari van dit jaar”, zegt de adviesman van Sultan Lounge, John van Engelen. “Het advies zou zes weken op zich laten wachten, maar sindsdien hebben we niets meer van de gemeente gehoord.”

De raadsman vindt de werkwijze ongehoord. “Onbegrijpelijk dat de gemeente in deze economisch lastige tijd op deze manier omgaat met verzoeken van ondernemers.”

Een woordvoerder van de gemeente laat weten de late reactie ‘te betreuren’. Hoewel de zaak al in januari werd behandeld door de adviescommissie “verwachten we in november de knoop te kunnen doorhakken”, aldus het college bij monde van de zegsman.