NAC en Hoppen: 'Geen nieuwe directie NAC'

NAC

STEENAKKER – NAC ontkent dat de club ver gevorderde gesprekken voert over een nieuwe directie. Dit weekend meldden verschillende sites dat AD-journalist Chris van Nijnatten de nieuwe directeur zou worden, en dat oud-NAC-spits Pierre van Hooijdonk aangesteld zou worden als technisch directeur.

NAC ontkent met Van Nijnatten in gesprek te zijn. “Het is een grote verrassing voor NAC dat Jan Hoppen een nieuwe directeur heeft benoemd”, schrijft de club op de website. “Het was ons niet bekend dat Hoppen inmiddels belast is met de werving en selectie van een nieuwe directeur.”

Ook Jan Hoppen zelf, algemeen directeur van de Bredase projectontwikkelaar Heja, ontkent dat hij zou pleiten voor de komst van Van Hooijdonk en Van Nijnatten. Het ligt volgens de projectontwikkelaar iets anders. “Mij is door niemand gevraagd of ik er iets mee te maken heb”, legt Hoppen uit, die naast sponsor ook stakeholder is van NAC. “Overigens heb ik binnen NAC daar helemaal niets over te zeggen, de beslissing ligt bij het NAC-bestuur zelf.”

Hoppen bevestigt wel ‘altijd te praten over de voetbalclub’. “Maar dat doe ik al jaren, ook met Chris van Nijnatten”, zegt Hoppen. “Ik ben sponsor en stakeholder, natuurlijk praten we over de toekomst van de club. Maar dat wil niet zeggen dat ik dat beslis.”

De club heeft inmiddels wel een profielschets opgesteld voor de persoon die interim-directeur Bernard Ouwerkerk moet opvolgen.

Van Hooijdonk was maandag niet bereikbaar. Ook Ouwerkerk nam de telefoon niet op.