Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bedrijfsinbreker op heterdaad aangehouden in Breda

Politie

EMER - De politie heeft maandagavond op de Lunetstraat een 31-jarige man uit Halsteren aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een bedrijfspand aan het Spinveld.

In hetzelfde pand werd maandagavond twee keer kort na elkaar ingebroken. Na de tweede inbraak kon de verdachte in de omgeving worden aangehouden. Hij had een computer en een beeldscherm bij zich die vermoedelijk uit het bedrijf waren gestolen.

Maandagavond ging omstreeks 23.30 uur het inbraak alarm af bij een bedrijf aan het Spinveld. Ter plaatse bleek dat er twee ruiten ingeslagen waren en lagen er bloeddruppels op de grond. Kennelijk was er net ingebroken. Vanwege de achtergebleven kabels en stekkers op het bureau werd de conclusie getrokken dat er computerapparatuur was gestolen.

Een van de agenten zag op de Lunetstraat een man fietsen in de richting van het centrum. De agent ging naast deze fietser rijden en zag dat hij een plastic tas bij had waaruit een deel van een computerscherm stak. De verdachte probeerde er nog vandoor te gaan, maar kon door de agent worden aangehouden.

Hij bleek gewond te zijn aan één van zijn handen. Eerder op de avond was ook al in hetzelfde pand ingebroken. Ook toen werd een ruit ingegooid en een computer gestolen. De recherche onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van de verdachte.