NAC verliest na een goede eerste helft met 1-2 van Roda JC. foto Peter Visser
NAC verliest na een goede eerste helft met 1-2 van Roda JC. foto Peter Visser

Verwarring rond scheidsrechter NAC – De Graafschap

NAC

STEENAKKER – De wedstrijd tussen NAC Breda en De Graafschap wordt zaterdag gefloten door scheidsrechter Tom van Sichem. Eerder vandaag was er onduidelijkheid over de arbitrage. Officieel zou de uit Doetinchem afkomstige Jeroen Sanders het spel leiden.

De scheidsrechterscommissie stelde Sanders op om de wedstrijd te leiden, maar hij werd geboren in Doetinchem, de thuisbasis van De Graafschap.

Arjen Zegers, persvoorlichter bij de KNVB, meldt dat er sprake is van een ‘administratieve fout’. Als Sanders inderdaad zou zijn aangesteld als arbiter, zou dat opmerkelijk zijn. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond gaf eerder deze week aan dat een scheidsrechter niet de club uit zijn eigen woonplaats mag fluiten.

Tom van Sichem staat sinds juni 2004 op de A-lijst, de hoogste categorie voor scheidsrechters. Hij raakte in september van dit jaar in opspraak, nadat hij de wedstrijd VVV Venlo – FC Twente staakte vanwege spreekkoren. Na twintig minuten werd de wedstrijd weer hervat, maar weigerde Van Sichem de blessuretijd toe te kennen. De dwaling van Van Sichem bleef zonder gevolgen. Ook in februari van dit jaar en in september van 2009, staakte Van Sichem een duel vanwege aanhoudende kwetsende spreekkoren.

Scheidsrechter Jeroen Sanders is opgesteld om de wedstrijd Helmond Sport tegen FC Volendam te fluiten op 1 november.