foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Derde fase NAC-stadion definitief uitgesteld

NAC

STEENAKKER - De derde fase van de verbouwing van het NAC stadion is definitief uitgesteld. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders. Het stadsbestuur wil dat de voetbalclub eerst de eigen financiële positie op orde krijgt.

NAC zegt niet verrast te zijn dat de bouw van de derde verdieping voorlopig niet doorgaat. Er is volgens NAC ook geen rekening gehouden met extra inkomsten van de extra zitplaatsen op de tribune.

“Op zich is het geen groot probleem. We verwachten dat de bouw in de zomer van 2012 gerealiseerd wordt”, aldus woordvoerder Willem Reijn.

Eind 2008 besloot de gemeenteraad een bedrag van 11,5 miljoen euro te investeren in de gefaseerde aanpassing van het stadion van NAC Breda. Doel van de investering is de exploitatiemogelijkheden van NAC te verbeteren.

“Voordat de club meer meerjarige verplichtingen aan gaat moet eerst de financiële situatie stabiliseren. Dat is het resultaat van het bestuurlijk overleg dat vanmiddag plaatsvond", meldt het college.

Het college verbond strikte voorwaarden aan de investering, waaronder diverse garanties van de club. De kosten van de uitgevoerde werkzaamheden verrekent de gemeente, als eigenaar van het gebouw, in de huurprijs van het stadion.

De bouw van de derde verdieping maakt onderdeel uit van de derde en laatste fase van de uitbreiding en modernisering van het Rath Verlegh Stadion. Begin dit jaar stelde de gemeenteraad 5,7 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering van fase 3. Daarvan is 2,7 miljoen euro besteed aan de in de zomer van 2010 uitgevoerde werkzaamheden waaronder de overkapping van de grachten, uitbreiding van foodcounters en toiletten alsmede extra business seats.

De onderhandelingen tussen Breda en NAC verliepen al stroef. BredaVandaag.nl meldde eind september al dat uitstel van de verbouwing eraan zat te komen.