Afbeelding

Politie lanceert mobiele website

Politie

BREDA – Sms-alerts, Twitterende agenten, columns van de korpschefs, een Hyvespagina en filmpjes op YouTube. De politie gaat definitief digitaal. Sinds maandag heeft ze ook een website voor de mobiele telefoon.

De politie wil de burger zo meer betrekken bij het werk dat ze uitvoert en wellicht in de toekomst kan de site ook sneller tips over gebeurtenissen opleveren. “Dat is echter niet de insteek, maar zou goed zijn", zegt politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer. "De site is bovenal bedoeld als een stukje service.”

“Het is onder meer praktisch voor iemand van buiten de stad die hier bijvoorbeeld naar een voorstelling of een voetbalwedstrijd gaat en er wordt ingebroken in de auto", gaat Steenmeijer verder. "De benadeelde kan zo snel opzoeken waar aangifte kan worden gedaan. Mits diegene natuurlijk een smartphone met internet heeft”.

Op de internetsite plaatst de politie het laatste nieuws over gebeurtenissen in de regio. Via een landkaart kan de gebruiker snel de gewenste locatie aanklikken waarover degene informatie wil.

De adres van de site is: m.politie.nl.