Afbeelding

Weggeefwinkel op A-locatie loopt als trein

Economie

CENTRUM – De weggeefwinkel van een aantal Bredase krakers doet goede zaken. Althans als het om de klandizie gaat, want geld vragen ze niet. “Veel mensen zijn onwijs enthousiast.”

In het voormalige pand van T-Mobile (en daarvoor Orange) op de hoek van de Ginnekenstraat en het Van Coothplein zit sinds half september de weggeefwinkel van Bredase krakers. De winkel die de laatste jaren op diverse locaties in de stad gevestigd was, loopt als een trein.

“Ja, een A-locatie”, lacht een woordvoerster van de krakers. “Dat merk je wel. Er loopt nu ook veel van het gewone, winkelende publiek binnen. Soms reageren ze verbaasd. Die vinden het heel vreemd, maar veel zijn toch enthousiast.”

Volgens de krakers is de eigenaar op de hoogte van de weggeefwinkel. “We hebben dat aan hem gemeld. Op dit moment heeft T-Mobile nog een contract. Dat loopt als het goed is in februari af en dan gaat de eigenaar op zoek naar een nieuwe huurder. Als dat het geval is, staan we niemand in de weg”, aldus de woordvoerster.