Leerling filmt gevaren Karnemelkstraat (video)

Algemeen

CENTRUM – Een filmpje van Kelvin van Gastel legt de vele gevaren van de oversteekplaats aan de Karnemelkstraat helder bloot. De leerling van het Scala College in Teteringen maakte de beelden voor een opdracht over verkeersveiligheid.

Van de ongeveer 100 gemaakt filmpjes van alle leerlingen viel die van Kelvin erg op, meent Tom Adams docent Mens en Maatschappij. “We hebben de leerlingen vrijgelaten een verkeerssituatie te zoeken. Het bijzondere aan dit filmpje is dat er veel verschillende gevaren duidelijk te zien zijn. Het is daar een complexe verkeersovergang.”

Het Scala College geeft al een paar jaar lessen over verkeersveiligheid, waarin leerlingen filmpjes schieten. “De eerstejaars zijn vaak gewent om nog te voet naar school te gaan. Nu komen ze ineens in gevaarlijkere situaties terecht. Door ze daarmee te confronteren denken ze daar over na”, aldus Adams.

De taak van de docent is om de verkeerslessen binnen de verschillende vakken in te passen. Deze maand krijgt het Scala College het Brabants Verkeers Label van de provincie Noord-Brabant uitgereikt.