Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Dodelijk ongeval na botsing met stadsbus

Politie Dodelijk ongeval

IJPELAAR - Een 72-jarige vrouw uit Breda overleed vrijdagmiddag nadat zij onwel geworden was. Het leidde op de Bavelselaan tot een botsing met een stadsbus waarbij de automobiliste overleed.

Het noodlottige incident gebeurde omstreeks 13.30 uur. De vrouw reed in haar personenauto over de Bavelselaan in de richting van de Nieuwe Wolfslaarlaan. Ter hoogte van een bouwterrein werd ze vermoedelijk onwel achter het stuur.

Ze schampte met haar auto in eerste instantie een stadsbus, die ze voorbij reed. Vervolgens botste ze achterop een geparkeerd bestelbus met laadbak, die langs de kant van de weg stond.

De vrouw is niet meer aanspreekbaar geweest. Inspanningen van de gewaarschuwde hulpverleningsdiensten mocht niet meer baten. De vrouw overleed op de plaats van het ongeval, vermoedelijk tengevolge van een beroerte.

De bewuste lijnbus betrof lijn 6 van Veolia en was onderweg naar Bavel. In de bus zaten de buschauffeur (45) en diverse passagiers die getuige waren van het ongeval. Zij bleven ongedeerd. Na verhoor zijn zij met een andere bus verder vervoerd.

Ook de bestuurder (54) van de bestelbus raakte niet gewond. Hij was bezig met laad- en loswerkzaamheden op het moment van het ongeval. Alle betrokken is slachtofferhulp aangeboden.