NAC speelde zaterdag 13 maart in speciale shirts ter ere van Rat Verlegh tegen FC Groningen. foto Peter Visser

Weer geen uitzege voor NAC

STEENAKKER – NAC komt ook deze keer met lege handen terug van een uitwedstrijd. Dit maal was het Groningen die de ploeg uit Breda de das om deed. De club uit het hoge noorden won thuis met 2-1.

NAC werd in het begin een handje geholpen door de thuisploeg. Granqvist, die sowieso een hoofdrol vertolkte, verschalkte na twee minuten zijn eigen doelman door uit een corner raak te koppen. Zo kon het niet sterk spelende NAC toch nog op voorsprong komen.

Maar voor Granqvist en de zijnen moest de avond nog beginnen. In de tweede helft legde de scheidsrechter tot twee keer toe de bal op elf meter. Beide keren wist de Groningen-verdediger NAC-keeper Ten Rouwelaar te passeren.

Aan het eind van de wedstrijd kreeg de ploeg uit Breda nog een aantal kansen om de gelijkmaker te maken. Alleen wisten Amoah, Janse en Gorter de mogelijkheden niet te verzilveren.