Amerikaans modemerk vestigt hoofdkantoor in Breda

Economie

HAAGSE BEEMDEN – Het Amerikaanse modemerk Forever 21 opent binnenkort haar Europees hoofdkantoor. De komst van het bedrijf betekent op termijn 70 nieuwe banen voor West-Brabant.

Zaterdag zette Forever 21 een handtekening onder het huurcontract van het kantoor aan de Westbroek 64-66 in Breda. Het bedrijf wil vanuit Breda de Europese markt bestormen.

Forever 21 vond naar eigen zeggen in Breda de optimale combinatie van alle factoren die bepalend waren bij de locatiekeuze voor de vestiging van het hoofdkantoor.

Directeur Rob Cuijpers: "Breda c.q. West-Brabant heeft een goede infrastructuur om onze vestigingen in Europa te bereiken - snelwegen , treinen (HSL) , vliegvelden, er is genoeg aanbod van hoog gekwalificeerd en meertalig opgeleide medewerkers, en heeft een naam op het gebied van logistiek. Bovendien zijn de huisvestings- en andere kosten in deze regio stukken gunstiger dan bijvoorbeeld in de Randstad`.

Tot nu toe werden de producten van het modemerk alleen in Noord-Amerika en Azië verkocht en waren internationale klanten aangewezen op mailorder. Nu wordt dus het totale concept van Forever 21, inclusief al haar merken, via het nieuw te vestigen hoofdkantoor ook naar Europa gebracht.

Het merk richt zich op jong en trendy publiek. In het hoofdkantoor in Breda zal ook het callcenter voor de online verkopen worden gevestigd. Forever 21 wil hier de concurrentie aan gaan met bijvoorbeeld H&M en Zara.