Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Nog zeven verdachten heftige knokpartijen opgepakt

Politie mishandeling

CENTRUM – De politie heeft afgelopen maandag nog eens zeven verdachten opgepakt in verband met een knokpartij op 30 oktober bij de fietsenstalling in de Nieuwstraat. Het gaat om jongens uit Breda en Ulvenhout in de leeftijd van 16 tot en met 17 jaar.

In de betreffende uitgaansnacht werden al zeven verdachten gearresteerd nadat de politie melding kreeg van een knokpartij. Een groep jongeren van 17 tot 18 jaar werd belaagd en mishandeld. Sommige slachtoffers liepen hierbij veel letsel op.

Na het incident op de Nieuwstraat was een deel van de groep belagers ook nog betrokken bij een vechtpartij op de kruising van de Wilhelminastraat en de Baronielaan. Bij de vechtpartij werd flink geschopt en geslagen waarbij twee slachtoffers op de grond belandden.

Toen de belagers de politie zagen stoof de groep uiteen. Uiteindelijk werden zeven verdachten aangehouden. Drie verdachten werden vervolgens voorgeleid en in bewaring gesteld. Uit nader onderzoek kwamen toen nog zeven verdachten naar boven die maandag werden gearresteerd.

In totaal zijn acht aangiften opgenomen. Het letsel varieert van een verbrijzeld jukbeen, een verbrijzelde oogkas en zenuwen die permanent beschadigd zijn tot veel blauwe ogen, zwellingen en kneuzingen.

Een duidelijk motief voor de massale vechtpartij werd niet vastgesteld. Waarschijnlijk is een confrontatie tussen enkele stappers flink geëscaleerd. De politie gaat door met het onderzoek en verzoekt getuigen die nog niet in contact zijn geweest met de recherche zich te melden via 0900-8844.