NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

NAC waarschuwt voor pedofiele ‘talentscout voor NAC’

NAC

STEENAKKER - NAC waarschuwt op haar website voor een man die zich uitgeeft als ‘talentscout voor NAC’. 'Gezien zijn verzoeken is hier vermoedelijk sprake van een man met pedofiele neigingen', schrijft de club op de website.

"Mocht er enige twijfel zijn als iemand zegt namens NAC een talent te benaderen, dan raden we aan om altijd contact op te nemen met het hoofd opleidingen Joop Korebrits", waarschuwt de voetbalclub.

De club is over pogingen tot misbruik getipt door een moeder van een talentvol voetballertje. Inmiddels zijn er ook elders in het land dit soort vervelende meldingen geweest.

De vrouw vertelde dat haar jonge zoontje is gescout door de KNVB voor een regioselectie. Dit heeft hij in zijn MSN-naam staan. Hij is kort daarna benaderd via MSN door een man, die in zijn naam had staan Michael van Engelen, talentscout van NAC.

Deze man heeft aangegeven namens NAC te handelen en hem gescout te hebben. Hij wist enkele dingen van haar zoon ( die op Hyves en msn waren te vinden). Hij gaf de jongen te verstaan dat zijn ouders en trainers nog niets mochten weten, omdat het allemaal nog niet rond was.

De nepscout zei nog wat dingen te moeten uitzoeken, dan zou hij zijn trainer en ouders informeren. Het voetballertje moest wel een webcam hebben, zodat de zogeheten scout zijn spieren en bewegingen kon controleren.

Aangezien de zoon geen webcam had, vroeg hij dit aan zijn moeder. Die vertrouwde het niet. Uit onderzoek bleek dat in het team meerdere jongens op dezelfde wijze te zijn benaderd te zijn. Het voorval is gemeld bij de politie, maar die gaf aan weinig te kunnen doen.