Afbeelding

Bouwmarkten niet bang voor Hornbach

Nieuws

BELCRUM – Bredase bouwmarkten zijn alles behalve bang voor de komst van het grootste filiaal van Hornbach in heel Nederland. De bouwmarkt heeft een oppervlakte van 20-duizend vierkante meter en opent 17 november haar deuren in Breda

Bij Karwei maken ze zich totaal geen zorgen. Volgens Rene Willijen van Karwei probeert de winkel zich altijd al te onderscheiden. “Wel is het een goede stimulans voor de creatieve marketing.”

“Ik zal niet ontkennen dat we het gaan voelen. Hornbach is simpelweg een flinke concurrent”, vertelt Dhr. Smits van Gamma. Maar toch is Gamma niet bang voor groot verlies van klanten. “Hornbach heeft een naam gevestigd als 'de Aldi' onder de bouwmarkten. Goedkoop en groot, maar onze kracht is expertise en klantvriendelijkheid.”

IJzerwaren- en gereedschapswinkel Jaak van Wijck ziet ook geen reden zich te wapenen tegen de dreigende concurrentie. Jorg Huizinga, vertegenwoordiger van de winkel, ziet Hornbach op zich wel als een concurrent maar zorgen maakt hij zich niet.“Ik ben er van overtuigd dat onze klanten een kijkje gaan nemen. Maar ze zullen er snel achter komen dat je bij Hornbach een uur bezig bent voor je weer buiten staat, terwijl het bij ons binnen vijf minuten gebeurt.”

De opening van het filiaal van Hornbach zal naar eigen zegge 'ongekend groots' gevierd worden. Zo zijn er kortingsacties, is er een clown en zijn er spelers van NAC aanwezig. 's Avonds wordt de eerste koopavond ingeluid met een 'daverende vuurwerkshow'.