http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-11-10/groenteveiling-the-greenery-komt-niet-van-grond-affoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-11-10/groenteveiling-the-greenery-komt-niet-van-grond-affoto Erik Eggens

Groenteveiling The Greenery komt niet van grond af

Economie

HEILAAR – Een levensgroot bord naast de Leursebaanmet met daarop in koeienletters ‘Te koop kavels vanaf 10.000 vierkante meter’. Groenteveiling The Greenery aan het IABC in de Heilaar verkoopt een deel van haar grond. Kopers lopen de deur niet echt plat.

In totaal gaat het om rond de 180-duizend vierkante meter aan grond die The Greenery van de hand doet. Tot drie weken geleden verhuurde de groenteveiling de grond met de gebouwen erop. Nu wil ze er definitief vanaf.

De loodsen die nog op het nog op het gebied staan dat te koop staat, zijn allemaal leeg. Een toekomstige koper mag ermee doen wat ‘ie wil. “We verkopen de grond inclusief loods”, zegt makelaar Jones Lang LaSalle

Makelaar Jones Lang and LaSalle heeft moeite de enorme lap grond aan een koper te slijten. De makelaar verkoopt de grond in opdracht van The Greenery voor 170 euro per vierkante meter. De complete grond in één keer verkopen zou een bedrag van ruim 30 miljoen euro opleveren. Maar zo’n vaart zal het niet lopen.

“Maar niet in deze tijden”, verzucht de medewerker van Jones Lang LaSalle. “De banken hebben geen geld en willen dat niet verstrekken aan toekomstige kopers. Zolang zij niets geven, krijgt niemand een lening om zo’n stuk grond te kopen.”

Het leek de makelaar en groenteveiling dan ook slimmer om de stukken grond vanaf minimaal 10-duizend meter te verkopen. Van de grond is nog zes hectare braakliggend, op de rest rust een bestemmingsplan dat binnenkort wordt gewijzigd.

Dat zou het makkelijker moeten maken om er een andere vorm dan de veiling op te vestigen.