Clubraad NAC stelt voorwaarden hervormingen

NAC

STEENAKKER – De Clubraad van NAC stelt naar aanleiding van de toekomstige hervormingen binnen de voetbalclub een aantal voorwaarden die zij voorleggen aan het clubbestuur. “Er zijn een aantal onzekerheden in de organisatie.”

Clubraadvoorzitter Sjoerd van Fessem doelt op de stormachtige ontwikkelingen die NAC te wachten staan. Het adviesorgaan van de supporters reageert onder andere op voorstel van het uitgeven van aandelen en de machtsstrijd die gaande is.

“Ondanks de goede bedoelingen van onder meer Jan Hoppen is de strijd is niet goed voor NAC. Zeker wanneer die wordt uitgevochten via de media. Prioriteit is het voortbestaan van de club”, aldus Van Fessem.

De Clubraad heeft als voorbereiding op het te verwachte bestuurvoorstel een aantal aandachtspunten opgesteld. Zo gaat het adviesorgaan onder meer in op de continuïteit van de NAC, draagvlak van de organisatie, positionering van het eigendom en het belang van de club versus de individuele belangen.

“Hoe en wie het doet maakt weinig uit. Maar het moet geen ‘one men show’ worden. Het geld dat komt wordt natuurlijk zeer gewaardeerd, maar er zitten ook voorwaarden aan. NAC moet van het volk blijven”, meent Van Fessem.