D66 wil donorformulieren aan balie gemeentehuis

Politiek

BREDA – D66 wil dat de gemeente actiever donorregistratieformulieren onder de aandacht brengt. Volgens de partij was hiertoe eind 2008 al een motie over aangenomen, maar blijkt in de praktijk weinig te gebeuren.

In de motie werd verzocht ervoor te zorgen dat Bredanaars bij het afhalen van overheidsdocumenten in de gelegenheid gesteld worden een donorformulier te ontvangen en in te vullen.

‘In eerste instantie leek deze motie opgevolgd te worden en kregen de Bredanaars een informatiepakket mee bij het ophalen van een rijbewijs of paspoort. Uit navraag bij onze achterban is gebleken dat dit helaas heden geen uitvoering meer krijgt’, zo meldt de partij.

D66 vraagt opheldering over de kwestie en wil van het college weten welke acties zijn ondernomen naar aanleiding van de motie van D66 omtrent Donorregistratie.

Naar aanleiding van de Nationale Donorweek eind oktober heeft de Tweede Kamer een D66-voorstel aangenomen om gemeenten burgers actief te wijzen op de mogelijkheid tot donorschap.

Ook heeft de Nationale Donorstichting aangekondigd nieuwe formulieren aan alle Nederlandse gemeenten te sturen in het kader van hun project “Nederland zegt Ja”.