Afbeelding

Brandweer klaar voor naderende storm

Nieuws stormschade

BREDA – De brandweer staat klaar voor de naderende herfststorm die donderdagavond in Nederland wordt verwacht. “Over het algemeen valt de stormschade mee.”

Herfst en storm zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vandaag wordt het eerste noodweer van dit najaar verwacht. Files hopen inmiddels op en de wind trekt met het uur aan.

De brandweer heeft tot nu toe nog twee meldingen in verband met het noodweer binnengekregen. Het gaat voornamelijk om afgebroken takken en dakmaterialen die naar beneden waaien.

“We hebben een standaard procedure voor deze weersomstandigheden. Er wordt geen extra personeel ingezet. We kijken hoeveel meldingen we binnenkrijgen”, aldus officier van dienst Robbert Nijs.

De gemeente verwacht niet al te veel problemen. Volgens een woordvoerder is er een keer in de 10 a 15 jaar een grote storm die veel schade berokkend.

“Je kunt niet veel doen tegen stormschade. We controleren het Bredase bomenbestand van zo’n 90-duizend stuks elk jaar grondig. De meesten zijn bestand tegen een storm. Over het algemeen valt de stormschade mee.”