Medisch centrum mag zich vestigen aan Takkebijsters

Nieuws

BREDA – Het orthopedisch centrum Medinova mag zich van de gemeenteraad Breda vestigen aan de Takkebijsters. De raad keurde de wijziging van het bestemmingsplan goed.

Het argument dat het industrieterrein al jaren met een forse leegstand kampt, was voor de fracties voldoende om Medinova een bestaand kantorenpand om te bouwen tot een orthopedisch centrum waar om en nabij zo’n honderd man komen te werken.

Medinova wil een deel van het KPN Business Center omtoveren tot een medisch centrum. Medinova is een netwerk van drie Zelfstandige Behandel Centra Het bedrijf heeft nu al klinieken in Rozendaal, Zestienhoven en Haarlem. In deze klinieken worden onderzoeken en behandelingen aangeboden op het gebied van de orthopedie, plastische- en cosmetische chirurgie, oogheelkunde en heelkunde.

Dat de komst van Medinova wel eens voor geluids- en verkeershinder zou kunnen zorgen. De raad wilde van wethouder Alfred Arbouw weten hij dat zou gaan aanpakken. Arbouw meent dat dat allemaal wel goed zit. “Het bestaande KPN Business Center behoudt de huidige inrit en het orthopedisch centrum krijgt een eigen inrit”, aldus het voorstel.