foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen

2,5 miljoen voor zes nieuwbouwprojecten

Zakelijk

BREDA – Zes Bredase nieuwbouwprojecten krijgen van het voormalig ministerie van VROM een subsidie van meer dan 2,5 miljoen euro om de woningbouw te stimuleren. Een belangrijke voorwaarde van het Rijk is dat de bouw van alle woningen voor januari 2011 gestart is.

Het subsidiebedrag wordt verleend in het kader van de tijdelijke stimuleringsregeling nieuwbouwprojecten Rijk 2009. Deze regeling is er op gericht om nieuwbouw te stimuleren waarvan de start onzeker is of waarvan de bouw gestagneerd is door de economische crisis.

Tot de zes projecten behoren onder andere Città Verde en Buitenplaats in Nieuw Wolfslaar. Città Verde ontvangt 432.760 euro voor 62 woningen, Buitenplaats 607.500 euro voor 81 woningen. De rest van de subsidie wordt onderverdeeld over een project in Teteringen en drie projecten in de wijk Waterdonken.

Met de voorlopige toekenning is nog geen zekerheid over de definitieve verlening van subsidie. Het Rijk verbindt hier namelijk enkele criteria aan vast. Zo moet de bouw niet alleen voor januari 2011 starten, maar mag de bouw ook niet stagneren tot aan de oplevering van het woningbouwproject.

Momenteel is de gemeente in overleg met de projectontwikkelaars om de subsidie op de juiste manier in te zetten. Welke bouwprojecten op tijd kunnen starten is nog niet duidelijk.