Enorme ravage na het ogeval waarbij twee vrouwen om het leven kwamen. foto Perry Roovers
Enorme ravage na het ogeval waarbij twee vrouwen om het leven kwamen. foto Perry Roovers

Vrouwen uit Vlissingen omgekomen in Breda (video)

Nieuws Dodelijk ongeval

PRINCENHAGE - De twee vrouwen die zaterdagmorgen zijn omgekomen bij een ernstig verkeersongeval in Breda komen uit Vlissingen. Het gaan om twee vrouwen van 28 en 45 jaar. Het ongeval vond plaats bij de oprit naar de A16 op de Graaf Engelbertlaan.

De auto waarin de twee zaten, kwam rond 09.45 uur in botsing met een andere auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Breda. Hij verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur toen hij op de afrit Rijsbergen reed, komende uit de richting Antwerpen. Daarbij kwam hij terecht op de verkeerde weghelft en knalde tegen de auto waarin de twee vrouwen zaten. Beide slachtoffers overleden ter plekke.

De 19-jarige Bredanaar en twee andere inzittenden - een 16-jarig meisje uit Breda en een 17-jarige inwoonster van Teteringen - werden met lichte verwondingen voor controle naar het Amphia Molengracht gebracht. De bestuurder is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van het ongeval. Van hem is bloed afgenomen om te bepalen of hij mogelijk onder
invloed van alcohol en/of drugs was.

Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De locatie waar het ongeval gebeurde, is enkele uren afgesloten geweest. Een getuige heeft verklaard dat hij de 19-jarige Bredanaar kort voor het ongeval met hoge snelheid zag rijden.