NAC verslaat als eerste dit seizoen FC Twente: 2-1. foto Peter Visser

NAC bezorgt FC Twente eerste nederlaag

STEENAKKER - Een ouderwets Avondje NAC was het zaterdag. De Bredanaars toonden tot de laatste minuut dat ze er in bleven geloven. Dat werd beloond. NAC versloeg FC Twente met 2-1.

NAC bracht daarmee de regerend kampioen uit Twente de eerste nederlaag van het seizoen toe. Daarmee tevens de strijd om de nieuwe titel weer spannender makend.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat de drie punten in Breda zouden blijven. De bezoekers kwamen na 21 minuten op 0-1 na een snelle counter die slim uitgespeeld werd, waarna Ruiz doel trof.

Pas ver in de tweede helft kreeg NAC loon naar werken. Leonardo speelde Boussaboun aan, en die knalde onberispelijk binnen in de 81e minuut: 1-1. Het leek ook de eindstand te gaan worden, totdat Amoah een cadeautje kreeg van Leugers. Die speelde slordig terug op zijn doelman, Amoah kwam tussen beide en nam dit vervroegde sinterklaaspresentje met beide handen aan, 2-1 in de 90e minuut.