De nieuwbouwwijk Waterdonken in Breda. foto Guido van der Kroef
De nieuwbouwwijk Waterdonken in Breda. foto Guido van der Kroef

Breda schrapt regel in bestemmingsplanprocedure

Economie

BREDA – De gemeente past het beleid om bestemmingsplannen te maken aan. Zo vervalt een extra stap binnen het maken van het bestemmingsplan, het Programma van Eisen (PvE). Het PvE vertaalt wat er in de wijken leeft en geeft ruimtelijke punten aan.

De nieuwe regeling gaat alleen gelden voor wijken waar weinig bouwontwikkelingen plaatsvinden. Het college concludeert dat een bestemmingsplan maken veel sneller kan dan op de huidige manier. “Zo duurt het onnodig lang”, menen burgemeester en wethouders.

Met het vervallen van het PvE voor bestemmingsplannen kan het college tot 2013 640-duizend euro besparen. Voor veel bouwontwikkelingen is echter nog wel een PvE nodig. “Dan moeten zaken als bereikbaarheid en hoogbouw nog wel geregeld worden in een PvE”, aldus een zegsman van de gemeente.

Door het schrappen van het PvE kan de het college 'in deze financieel economische situatie meer snelheid maken en slagvaardiger te werk gaan'. De gemeenteraad neemt op 16 december een besluit over de nieuwe werkwijze.