Rob Penders. foto Peter Visser
Rob Penders. foto Peter Visser

'Penders misschien als trainer verder'

NAC

BREDA – NAC-speler Rob Penders heeft bekendgemaakt dat hij na dit seizoen een punt achter zijn voetbalcarrière zet. “Penders geeft aan dat hij er steeds meer moeite mee heeft en dat zijn lichaam het niet meer aan kan”, aldus John Karelse, een van de trainers bij NAC.

Er is echter een grote kans dat Penders wel actief blijft bij de club. Karelse vertelt dat de verdediger momenteel bezig is om zijn trainers-diploma te halen. “Het zou goed kunnen dat hij als trainer bij de jeugd aan de slag gaat, maar hier beslist Penders uiteraard zelf over.”

Karelse betreurt de beslissing van de ervaren rot om te stoppen, maar begrijpt het wel. “Als je zolang zoveel hebt betekend voor een club is het natuurlijk altijd jammer wanneer hier een einde aan komt. Penders is altijd een rustige jongen geweest die goed in de groep lig. Hij weet ook erg goed de rol als aanvoerder op zich te nemen.”

Ad van den Bemt, voorzitter van de Supporters Vereniging NAC vindt het ook 'een groot gemis' voor het team. “Penders is toch elf jaar lang het boegbeeld van NAC geweest. Met een totaal van rond de 270 wedstrijden heeft hij veel betekend voor onze club. Het is dan ook erg jammer dat deze topspeler ermee stopt.”

Van den Bemt is benieuwd welke functie Penders nog kan bekleden bij NAC. “Het gaat momenteel al moeizaam bij onze club, plaats om een nieuw baantje te creëren is er eigenlijk ook niet. Het zou mooi zijn als hij iets met de jeugd kan doen.”