SP voelt zich gepasseerd door berichtgeving college

Politiek

BREDA – De SP vindt het niet gepast dat het college van B&W voorstellen als voldongen feiten naar buiten brengt. “Het kan niet zo zijn dat de media en de inwoners eerder op de hoogte zijn van beleidsvoornemens dan raadsleden.”

Het eerder op de hoogte stellen van de media dan raadsleden was juist nog onderwerp van gesprek in het nieuwe twee minuten debat van de gemeenteraad. “Wij deden toen een dringend beroep aan het college zich hiervan bewust te zijn”, aldus SP-chef Patrick van Lunteren.

Woensdag volgden er twee beleidsplannen van het college. De koopzondagen werden vastgesteld en wethouder Cees Meeuwis maakte bekend het armoedebeleid te willen versoberen. De SP vindt het niet gepast dat niet vastgestelde besluiten door de gemeenteraad al naar buiten worden gebracht door het college.

De SP voelt zich ook gepasseerd door het college omdat het nog geen antwoord op haar vragen heeft gehad, terwijl delen van die antwoorden al wel in de media staan. “Er wordt wel bericht over koopzondagen, maar wij hebben nog altijd geen antwoord op onze vragen”, aldus Van Lunteren.