Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bredanaar (20) gepakt zonder rijbewijs

Politie

KROGTEN – Een 20-jarige Bredanaar is woensdagmiddag opgepakt ter hoogte van de Konijnenberg wegens rijden zonder rijbewijs in de auto van zijn moeder. Ook had de man vier vaten benzine in zijn kofferbak die in beslag werden genomen.

Voordat de man het rijbewijs moest inleveren hadden agenten de verdachte al eerder gecontroleerd toen hij in dezelfde auto stilstond aan de Markkade. Toen werden al vier vaten benzine in beslag genomen aangezien de verdachte geen aannemelijke verklaring kon geven over de herkomst van de vaten.

Bij de controle aan de Markkade was al duidelijk dat de Bredanaar geen geldig rijbewijs had, maar agenten konden hem niet bekeuren aangezien de dienders de auto niet zagen rijden. De man verklaarde zelf dat hij opgehaald zou worden.

De agenten besloten het kenteken van de auto door te geven aan de andere surveillance-eenheden. Na een kwartiertje zag een van deze eenheden de auto al rijden op de Backer en Ruebweg, waarna deze op de Konijnenberg aan de kant werd gezet.

De bestuurder kreeg een proces-verbaal en de autosleutels zijn aan de moeder afgegeven. Zij vertelde dat ze de auto aan een vriend van haar zoon had meegegeven die wel een rijbewijs heeft