Afbeelding

Gratis aanbieden huisafval in bedrijfsauto te moeilijk

Economie

BREDA – De PvdA Breda vindt het te omslachtig dat een ondernemersvereniging een overzicht moet aanleveren van ondernemers die hun bedrijf aan huis hebben en dus hetzelfde adres. Bedrijven moeten betalen als zij privéafval in een bedrijfsauto aanleveren bij het milieustation.

“De ondernemers willen ook wel eens, bijvoorbeeld na het opruimen van de zolder of schuurtje, als privépersoon huislijk afval afvoeren”, zo stellen de sociaaldemocraten. “Veelal is hun bedrijfsauto het enige vervoer dat ze hebben.” Als er afval in een bedrijfswagen bij het milieustation wordt aangeboden, moet worden betaald. Ondanks het feit dat er al afvalstoffenheffing wordt betaald.

Een enkele ondernemersvereniging trok bij de gemeente aan de bel. “We worden op kosten gejaagd”, luidde de boodschap. De gemeente verzocht de vereniging dan eens een lijst op te stellen van ondernemers van wie het bedrijfsadres hetzelfde is als het huisadres.

“Waarom zo ingewikkeld?”, vragen raadsleden Solveig van Mourik – van der Bruggen en Ruth Giebels in een brief aan burgemeester en wethouders.

Volgens de PvdA’ers is het veel makkelijker om in het systeem van het milieustation te laten terugkomen dat er op een adres afvalstoffenheffing wordt betaald. “Als je al kunt zien dat het adres een bedrijf betreft, dan kan dat vast ook wel”, menen de raadsleden.