Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Dronken man waggelt over A27

Politie

BREDA - De politie heeft vannacht omstreeks 05.00 uur op de vluchtstrook van rijksweg A-27 een 23-jarige dronken Oosterhouter aangehouden omdat hij zich daar gevaarlijk dicht bij de rijbaan ophield.

De Oosterhouter belde vannacht diverse keren 112 en 0900-8844. Uit zijn verwarde verhaal maakte de centralist op dat hij kennelijk door mensen met wie hij aanvankelijk mee mocht rijden uit een auto gezet was.

Hij wilde kennelijk door de politie opgepikt worden. Vanwege deze telefoontjes ging een surveillance eenheid ter plaatse. Ze zagen de Oosterhouter op de vluchtstrook lopen, daarbij heftig zwaaiend naar de auto's en vrachtwagens op de snelweg.

Het was in elk geval erg gevaarlijk, zeker omdat hij zichtbaar onder invloed van alcohol was. De dienders hebben de man aangehouden. Hij vertelde dat hij in Oosterhout uitgeweest was.

Hij kon voor 10 euro van twee mannen een lift naar Breda krijgen. In de auto kreeg hij het vermoeden dat zij drugs bij zich hadden. Toen hij dat vermoeden uitsprak, werd hij door de mannen op de snelweg op hardhandige wijze uit de auto gezet.