Kritiek CDA op voorlichting college koopzondagen

Economie

CENTRUM – Het CDA vindt net als het Retail Platform dat het college van burgemeester en wethouders beter moet communiceren over het nieuwe koopzondagenregime. De partij wil dat het stadsbestuur in haar voorlichting hierover zich richt op de afgesproken 19 dagen.

Met het toevoegen van de toerismebepaling klopt het theoretisch dat ondernemers alle zondagen open mogen. ‘Maar’, zo stellen de christen democraten, ‘in de praktijk zal het gros van de winkels niet elke zondag open gaan.’

Het CDA wijst op het convenant van het Retailplatform, waarin gekozen is voor zestien koopzondagen plus drie warenhuisdagen. De CDA-fractie roept het college op om de voorlichting dan ook te richten op het aantal koopzondagen dat de winkeliers met elkaar zijn overeengekomen.

“Anders zullen toeristen het idee hebben dat de binnenstad op elke zondag open is, terwijl de winkels nog vele zondagen dicht zullen zijn. Zij komen dan voor niets naar Breda. De titel beste binnenstad kan je dan wel meteen bij het grofvuil neerzetten”, aldus gemeenteraadslid Linda van Beek.