Foto ImiraFoto

Basketbalsters Barons bezig met ijzersterke serie

Basketbal

PRINCENHAGE - De dames van Barons zijn bezig aan een ijzersterke serie. In Den Dungen werd het 38-47. Het was vooral een wedstrijd waarbij de verdediging een hoofdrol speelde.

Het werd een bijzondere avond, zaterdag in Den Dungen. Zowel Den Dungk als Barons had erg veel moeite om tot scoren te komen. Daardoor zullen laatkomende toeschouwers zich misschien afgevraagd hebben of de wedstrijd later begonnen was. Nee, 13-16 was echt de ruststand en 27-26 na drie periodes leverde ook geen bewijs voor grootse offensieve daden.

Voor wat betreft Barons interpreteerde coach Martin Gommers dat als een compliment aan de Bredase verdediging. Die stond weinig toe. De spaarzame scores van Den Dungk kwamen vooral voort uit kleine aanvallende foutjes van Barons, waardoor Den Dungk een fast break kon lopen.

Hoewel het dus eigenlijk niet nodig was, schakelde Barons halverwege de derde periode toch over op een zone-verdediging. Die bleek niet méér succesvol dan de man-to-man maar aanvallend ontstond ineens meer trefzekerheid. Die werd ingeluid in de zevende minuut met een driepunter van uitblinkster Sanne van Dongen. Die driepunter had Barons toen hard nodig, want na die score stond het nog altijd met 25-20 achter. In de rest van het derde kwart vond Barons de aansluiting (27-26) en meteen in het vierde kwart ging het team ‘erover’.

Spelverdeelster Sanne van Dongen (8 op 8 vrije worpen raak) en center Liedewei Ratgers (11 rebounds en 8 balwinsten) namen het Bredase team op sleeptouw, aangevuld met twee nuttige driepunters van Asha Gommers en Leontien Evers. In korte tijd verdubbelde Barons haar totale productie waardoor het in de slotfase zelfs niet meer in problemen kwam. Den Dungk bleef namelijk heel moeizaam scoren en toonde geen initiatief om het Barons nog lastig te maken..

Den Dungk ds1-Glaslijn/Barons ds1 38-47 (3-8, 13-16, 27-26)
Scores Barons: Sanne van Dongen 17, Liedewei Ratgers 9, Janneke Brouwers 5, Joyce van Rijkevorsel 4, Kirsten van de Sande 4, Asha Gommers 3, Leontien Evers 3, Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren 2, Anouk Goverde 0.