Studenten NHTV maken tv-programma rare hobby's

BREDA – Studenten van de NHTV maakten de afgelopen maanden een echt televisieprogramma. 'My generation', zoals het programma over speciale hobby's van studenten heet, wordt 25 november uitgezonden op Brabant 10.


Achttien studenten van de International Media & Entertainment Management opleiding hebben de afgelopen periode elke dinsdag praktijkles gekregen in het maken van televisie. Maar het maken van een televisieprogramma is zo makkelijk nog niet, vinden de studenten.

“Het bedenken van een leuk concept is één ding”, vertelt Tea Cejvanovic, een van de studenten. “Maar het uitvoeren van een bepaald concept is een tweede. Bij het maken van deze aflevering kwam zoveel meer kijken dan ik had verwacht!” Nu Cejvanovic het resultaat ziet vindt ze het meer dan de moeite waard geweest.

Het televisieprogramma gaat over drie ongewone hobby's van verschillende jongeren. Bijvoorbeeld jongeren die doen aan Roller Derby, een afvalrace op rolschaatsen. Of jongeren die naast de dagelijkse bezigheden door het leven gaan als 'Furry', waarbij ze een dierenpak dragen en hier volledig in opgaan.

Volgens de presentator van het programma, Peter Jongkoen, maakt het niet uit hoe raar sommige hobby's en gewoontes zijn. “Je komt er namelijk altijd weer achter dat we allemaal knettergek zijn, wat dan eigenlijk ook weer normaal is”, aldus Jongkoen.

Jongkoen heeft veel respect gekregen voor verschillende soorten mensen en hun cultuur. “We hopen dat we deze boodschap op de kijkers kunnen overbrengen.” Het programma wordt 25 november elk uur uitgezonden op Brabant 10.