Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Gewapende overval op juwelier

Politie

PRINSENBEEK – Drie mannen hebben donderdagochtend een overval gepleegd op een juwelierszaak aan de Groenstraat. De daders gingen er met een hoeveelheid sieraden en de inhoud van de kassa vandoor.

Kort voor negen uur drongen de mannen de winkel binnen en bedreigden ze de eigenaar met een vuurwapen. Vervolgens ging het drietal er te voet vandoor met de buit in de richting van de Pastoor Oomenlaan, waar ze vermoedelijk in een gereedstaande auto zijn gestapt.

Mogelijk gaat het om een witte bestelbus. Ook wordt niet uitgesloten dat de daders gebruik maakten van nog een tweede voertuig.

De drie mannen droegen donkere kleding. Op het moment van de overval waren er geen klanten in de zaak. De juwelier raakte niet gewond, maar was wel flink van streek door de gebeurtenissen.

Agenten gingen direct na de melding ter plaatse kijken. Andere eenheden zetten de directe omgeving af en controleerden passerende voertuigen. Zelfs een politiehelikopter werd ingezet ter ondersteuning.

Ook ontvingen 1991 mensen een SMS-Alert met het verzoek uit te kijken naar de voortvluchtige daders. Maar dit alles mocht niet leiden tot aanhoudingen.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. de politie hoopt vooral dat bewoners van de Groenstraat en de Pastoor Oomenstraat verdachte situaties van de betreffende ochtend of de dagen ervoor aan de politie doorgeven.

Meldingen kunnen indien nodig ook anoniem gedaan worden via Meld Misdaad Anoniem. Telefoonnummer 0800-7000