NAC is zeer efficiƫnt tegen PSV: 4-2, vrijdag 26 november. foto Peter Visser

NAC klopt PSV: Spanning terug in eredivsie

STEENAKKER - Een Avondje NAC zoals een avondje NAC behoort te zijn. Strijd om elke meter, sfeer in elk minuut en nog een goede afloop. NAC zette PSV opzij: 4-2.

Daarmee brengen de Bredanaars de spanning in de eredivisie weer helemaal terug. Dat de ploeg van Karelse en Aandewiel dat voor elkaar kreeg is ook wel haast een wonder. Want wat de geel-zwarten afgelopen week in Den Haag lieten zien was benedenmaats, zoals bijna elk uitduel de laatste maanden.

Maar vrijdag speelde NAC thuis. En dat is een heel ander verhaal. Een paar weken geleden maakte FC Twente al kennis met het Avondje NAC. De kampioen liep tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. Nu was het de beurt aan PSV. Dat de vorige weken vergaarde voorsprong gewoon weer ziet verdwijnen, tenminste als Twente dit weekend doet wat het moet doen.

De eerste helft zag het er nog niet naar uit. NAC kwam tot twee keer toe op achterstand, maar vocht zich terug in de wedstrijd. Door Amoah en door Leonardo. De 2-2 bij rust, Reis en Dsudzak scoorde voor PSV, betekende niet dat NAC tevreden was. De Bredanaars gingen er in de tweede helft overheen. Boussaboun en Amoah zorgden voor de een ruime voorsprong, daarmee Fred Rutten hoofdbrekens bezorgend. Al is er natuurlijk ook wat denkwerk voor Aandewiel en Karelse.

Want na het zien van deze wedstrijd mag het toch niet meer gebeuren dat NAC zich in uitwedstrijden steeds naar de slachtbank laat leiden. Voor NAC dat zo speelt zit er absoluut meer in dan de bovenste plek van het rechter rijtje. Maar dan moet er wel gestreden worden, net als vrijdagavond tegen PSV.