Breda omarmt ‘Het Nieuwe Werken’

Economie

BREDA - Het Open Innovatie Festival dat deze week in Breda gehouden wordt, is voor de gemeente Breda aanleiding ‘het Nieuwe werken’ te omarmen. Dat stelt wethouder Saskia Boelema (D66) voorafgaand aan de week.

“Het Nieuwe werken is ‘hot’”, stelt wethouder Saskia Boelema. “Kijk naar de toenemende digitalisering, de groei van expertnetwerken en veranderende samenwerkingsvormen. Maar zie ook de groeiende aandacht voor de werk-privé balans.”

Daarmee verwijst ze naar de uitgangspunten van het nieuwe werken. Die geven de gemeente Breda een nieuwe impuls. “Verder is de bezuinigingsopgave waar Breda voor staat voor onze organisatie aanleiding om na te denken over een efficiënter en effectiever gebruik van tijd en plaats. En op iets langere termijn de vergrijzing, waardoor we jonge mensen aan onze organisatie willen binden.”

Tijdens het gratis vijfdaagse Open Innovatie Festival tussen 29 november en 3 december wordt het ‘Het Nieuwe Werken’ op verschillende manieren onder de aandacht gebracht. Zo vertelt Loek van den Broek van HR&Management de bezoekers over alle ins en outs van Het Nieuwe Werken. Marten Schuurman van Socialijs en Erna Smeekens van Stichting Tientjes nemen de luisteraars mee in hun inspirerende verhalen over het realiseren van hun doelen. Waterschap Brabantse Delta, Datamex en DOC-WORK houden open huis. Ofwel: men kan een kijkje nemen in de keuken van een nieuwe manier van werken.

Stichting Electron, motor voor kunst en vormgeving aan de Belcrumweg 19, stelt deze week drie werkplekken beschikbaar voor mensen die het Nieuwe Werken willen ervaren.

Programma en inschrijven
Inschrijven kan via het formulier dat samen met het programmaboekje hierte vinden is. Inschrijven voor de werkplekken kan via innovatie@breda.nl.