Afbeelding
Politieteam Weerijs

Autowieldieven aangehouden dankzij alerte getuige

Politie

BRABANTPARK - De politie heeft vannacht na een zoekactie in de wijk Brabantpark omstreeks 01.00 uur dankzij een alerte getuige twee mannen aangehouden die op de Smaragdstraat bezig waren geweest met het stelen van de wielen van een auto.

De gearresteerde mannen komen uit Breda en zijn 19 en 21 jaar oud. Het onderzoek naar een derde dader wordt voortgezet. De melder gaf telefonisch door dat hij wakker geworden was van het geluid van vallend metaal op straat. Hij keek naar buiten en zag drie mannen bij een auto staan. Hij zag dat een van hen bezig was de wieldoppen eraf te halen, terwijl een van de andere daders de wielmoeren losdraaide. Hij zag dat twee mannen met een wiel wegliepen in de richting van het Brabantpark.

Met verschillende auto's werd in de wijk naar de daders uitgekeken. Een surveillance eenheid zag vanaf het Brabantplein drie mannen de St. Ignatiusstraat oversteken. De agenten stapten uit hun auto en gingen de daders achterna. Uiteindelijk konden twee verdachten op de Antiloopstraat worden aangehouden.. De daders hadden op de St. Ignatiusstraat een krik en een lifehammer laten vallen. Op het Brabantplein nabij de Smaragdstraat vonden de dienders de twee gestolen wielen. Deze wielen zijn aan de benadeelde terug gegeven.