Breda genoot van topsport tijdens de jaarlijkse Track Meeting bij Sprint. foto Gert-Jan van Linschoten
Breda genoot van topsport tijdens de jaarlijkse Track Meeting bij Sprint. foto Gert-Jan van Linschoten

Breda zet vooralsnog niet in op Olympische activiteiten

Politiek

BREDA – De huidige inzet voor sport in de regio is er niet opgericht om Olympische activiteiten in 2028 naar Breda te krijgen. Dat meldt het college van B&W in een antwoord op vragen van het CDA.

De christendemocraten legden het college de vraag voor welke Olympische sporten volgens het college naar Breda zouden komen mochten de Olympische Spelen in 2028 in Nederland worden gehouden. “Wij hebben op dit moment geen sport voor ogen”, antwoorden burgemeester en wethouders.

De inzet van het college richt zich vooral op de versterking van de bestaande sport in de provincie Noord-Brabant. Daarbij krijgen vooral hockey, wielrennen, (dames)voetbal, zwemmen, hippische sport atletiek en turnen aandacht. De gemeente heeft recent voorstellen ingediend voor subsidies om zo sport in de regio te versterken.

Wel heeft Breda aangegeven om binnen de eventuele kandidaatstelling van Nederland in te zetten op Dinalog, Breda als stad van beeldcultuur, Grote gebieden in Transitie (Havenkwartier, CSM en Bavelse Berg) en het Olympisch Plan Brabant, dat zich onder meer sterk maakt voor bovenstaande sporten.