Femina reikt laatste diploma's uit

Cultuur

HEUVEL - De stichting leerwerkplaats Femina reikt maandag de laatste certificaten uit aan negen vrouwen. De stichting is gedwongen haar activiteiten te staken omdat hun pand aan de Dr. Struyckenstraat 100 gesloopt wordt. “Het is misschien maar beter om op het hoogtepunt te stoppen”, aldus Hava Akdag, initiatiefneemster van het project.

Twaalf allochtone vrouwen hebben het afgelopen jaar meegedaan aan het project en kregen ondersteuning op gebied van taal, arbeid en persoonlijke ontwikkeling. Drie van de vrouwen vielen om persoonlijke redenen af, maar de overige negen krijgen maandag hun certificaat.

Sinds de start in 2007 heeft Femina in totaal 28 vrouwen, inclusief degenen die maandag een onderscheiding krijgen, aan een certificaat geholpen.

“Van de negen vrouwen die komende maandag een certificaat krijgen heeft er inmiddels een een baan gevonden, drie gaan een inburgeringscursus volgen en de rest start met vrijwilligerswerk”, zegt Akdag. “Het was een ontzettend leuk project, een zeer groot succes. Jammer dat het ophoudt, misschien is het beter om op het hoogtepunt te stoppen.”

De initiatiefneemster legt niet al haar werkzaamheden neer, in het theehuis Heuvel gaat Akdag door met het geven van taalles aan buitenlandse vrouwen.

De laatste onderscheidingen worden uitgereikt door gemeenteraadslid Marja Heerkens. De uitreiking vindt plaats bij het inpakatelier aan de Dr. Struykenstraat 100 vanaf 9:00 uur.