Buurthuis Biesdonk. foto Serge Mouthaan
Buurthuis Biesdonk. foto Serge Mouthaan

Angst over korten op armoedebeleid groeit

Economie

HOGE VUCHT – De angst groeit onder Bredanaars die rond het bestaansminimum leven en mede afhankelijk zijn van gemeentelijke bijdragen. De aangekondigde bezuinigingen binnen het armoedebeleid baart grote zorgen volgens pastoor Jan Hopman.

“We merken dat de angst toeneemt sinds dat de bezuinigingen zijn aangekondigd. Mensen vrezen dat ze straks helemaal geen hulp meer krijgen en denken dat alles ophoudt. Er is een klimaat aan het ontstaan dat niks meer mogelijk is en de gemeente bevordert dat”, aldus Hopman.

Woensdag organiseerde Hopman, samen met de Kredietbank, Bureau Sociale Raadslieden, Loket Wegwijs en het Maatschappelijk werk, een inloopochtend in buurtcentrum de Biesdonk. Er kwamen ongeveer 30 personen af op de bijeenkomst waar werd gesproken over uitkeringen, juridische vragen en schuldhulpvragen.

“In een tijd van gemeentelijke bezuinigingen is het belangrijk te weten wat er nog overblijft voor mensen die een sociaal zwakkere positie bevinden. Daarom is het belangrijkste dat er goed contact ontstaat tussen de instellingen en de mensen aan de onderkant van de samenleving. Het moet duidelijk worden wat de consequenties zijn”, zegt de pastoor.