Tipkes: Winterwonderland

Cultuur

Zoals gebruikelijk de Tipkes van Marion. Waar is het de komende dagen te doen op cultureel gebied in Breda.

Hallo!!

En? Al uitgegleejen?? Ik vind 't echt doodeng, maar tot nu toe heb ik 't heel gehouden (ik laat wel de fiets staan, want da's helemáál niet te doen!!!). Doe asjeblieft voorzichtig allemaal! Maar, 't ziet er wel mooi uit, dat dan weer wel, dit WinterWonderland!

Nu we 't toch over Winterwonderland hebben; heeft u al een kaartje voor de KerstMezz?? Ik doe uiteraard nog wel een uitgebreide mail uit, maar 't kan u niet ontgaan zijn dat de kaartverkoop is begonnen, en u weet inmiddels ook dat je daar niet te lang mee moet wachten....

Dit jaar weer héél anders, maar weer héél mooi en bijzonder, met uiteraard de KerstGlupo's, maar ook de Roomsoezen, familie Lardenoye, familie Van Ginneken (vorig jaar hadden we Pim, nu hebben we Aukje, Marieke èn papa Maarten), Dony (bekend van radio en TV), Flairck, Sister Moon, het Moluks Gospelkoor Sinar, Peet de Parkpoëet, De Fernando Lewis Christmas band met Chris Strik en Eric Wels, Daniëlle von Stockhausen, Angela van Rijthoven, en de rappers van Van Kwaad tot Erger, die voorgedragen zijn voor de Cultuurprijs!

Er is helaas één uitvaller: Tino Feliciano is geblesseerd, maar die wordt ongetwijfeld uitstekend vervangen door gitarist Rutger van Rompay! Zoals elk jaar is de presentatie weer in handen van Sjakie Hendriks (met twee práchtige Kerst-engeltjes; zorg dat je zo'n mooie flyer te pakken krijgt!), en wordt de Christmas-Afterparty weer verzorgd door Peter Jeucken! Snel een kaartje scoren dus voor Vrijdag 17 december!

Nog wel even een alarm-oproep: We zijn nog op zoek naar een goeie toetsenist; die kan er uiteraard elk moment zijn, maar mocht je iemand weten meld je dan aub op marion_marc@ziggo.nl.
Dus NIET op het Tipkes-Gmail adres, want voor de honderdduizendste keer (er zijn mensen die 't nooit leren :); die komen namelijk NIET aan!

Maar nu eerst de weekendtipkes voor de komende dagen....

Vanavond speelt Selah Sue in Mezz, maar ik heb begrepen dat dit helaas uitverkocht is...... (en terecht!).
Vrijdag 3 december

- In 't Chassé Theater een concert van Ian Matthews (jawel, die kent u wel, "Woodstock" remember??); hij speelt in de kleine zaal, half 9, entree 18,-..

- In 't Mezzcafé een optreden van The Handsome Poets (waren 3 FM Serious Talent); aanvang 9 uur, entree gratis. Aanvang 9 uur

- Vanaf 9 uur een sessie in Happy Days olv Steve Wilkinson met als speciale gast Jan de Bruijn.

- ThreeThaHardWay in de Boulevard; in de bovenzaal; aanvang 9 uur; entree 4,--.

- De Frits Bayens Big Band in 't Hijgend Hert! Met als special guest de Amerikaanse Trombonist Ed Neumeister (is niet zomaar wat!!!). Aanvang 21.30 uur.

- In de Walkabout live muziek van gitarist James Gatsonides met zangeres Petra Hessing; aanvang 10 uur.

Zaterdag 4 december

Chassé-tip van de week (vind ik); Raymond van 't Groenewoud (60!!)!
Hij speelt in de middenzaal; entreeprijzen zitten tussen de 13 en 30 euri; aanvang half 9.
Altijd leuk, mooi en ontroerend! Veel plezier voor wie gaat!

Zondag 5 december

Je hèbt van die zondagen dat je van gekkigheid nie weet wie je waar moet gaan bekijken/beluisteren, en je hebt van die zondagen......; enfin 't zal wel met de Goedheiligman te maken hebben....
voor de mensen die vandaag géén kadootjes krijgen: u kunt in ieder geval kiezen uit twéé dingen:

- Amsterdamse Singer-Songwriter Benjamin Winter (heel toepasselijk) in 't Mezz-café, aanvang 16.30 uur.

- The ZydegoNutz! Dat dan weer wel! Zal lekker druk zijn in die Heilige Antonius! Dat heb je goed geregeld Iglo, amper concurrentie! :)

Mèt uiteraard ook onze eigen David van Dinther op de bassss! Aanvang 5 uur!
Helaas moet ik zelf verstek laten gaan.......

Dat was 't voor 't wiekend!
Alvast een vooruitblikje zodat u er alvast rekening mee kunt houden..

Woensdag 8 dec.; Quiz in de Bommel, 8 uur
Donderdag 9 dec.; Frits Bayens Big Band met Babette van Veen in De Bussel, Oosterhout,
Zondag 12 dec.; "Bentje" in de Bommel,
Zaterdag 17 dec.; KerstMezz
Zondag 19 dec.; List & Leenders in de Bruine Pij

Groetjes, en voor de mensen die 't vieren: een heel fijn Heerlijk Avondje!