http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-12-02/mgr-nolensplein-krijgt-mediterraanse-tintfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-12-02/mgr-nolensplein-krijgt-mediterraanse-tintfoto Erik Eggens

Nolensplein opgeknapt, Hans van Agt pleinmanager

Economie

HEUVEL – Het Mgr. Nolensplein moet binnen een paar jaar een ‘mediterraans uiterlijk’ krijgen. ‘Er is lang gepraat door iedereen over het plein. Hier is uiteindelijk voor gekozen’, stelt de gemeente.

De gemeente pakt het plein aan met de zes ton subsidie die ze kreeg van het ministerie van Economische Zaken. Door middel van beplanting, bestrating en gevels aan te pakken, wordt het plein mediterraans.

Dat hebben burgemeester en wethouders van Breda vastgelegd in de visie ‘Mgr. Nolensplein, plein van wereldse ontmoetingen’. De kleinschalige en dienstverlenende ondernemingen op het plein zorgen voor kwaliteit en tegelijkertijd laagdrempeligheid, zo schrijft het college. De realisatie van het Huis van de Heuvel draagt bij aan de levendigheid van het plein.

Het stadsbestuur stelt een pleinmanager aan die moet onderzoek hoe het plein precies wordt opgeknapt. “Het revitaliseren van het plein vergt namelijk specifiek kennis van de markt en van winkel- en pleinmanagement”, zo stelt het college. Oud-ondernemerscoach van Heuvel 100 Hans van Agt wordt geacht die kennis te bezitten. Het oud-raadslid voor de PvdA is aangesteld als pleinmanager.

De visie is een product van gesprekken tussen woningcorporatie WonenBreburg, ondernemers, bewoners en de Stichting Wijkbelang Heuvel.